Zoeken
Europoort opening

Aftrap bouw HS-station Europoort

Uitbreiding elektra Rotterdamse havengebied

Feestelijke aftrap van de start bouw van station Europoort afgelopen vrijdag. Volker Energy Solutions is samen met Visser & Smit Bouw voor TenneT TSO B.V., nu officieel gestart met de bouw van een nieuw 150kV hoogspanningsstation in Europoort.

Bord onthullen

Vervanging oude installatie

Volker Energy Solutions is samen met Visser & Smit Bouw voor TenneT TSO B.V., nu officieel gestart met de bouw van een nieuw 150kV hoogspanningsstation in Europoort. Naast het ontwerp realiseren wij hiervoor de uitvoering en verzorgen wij de ombouw van het oude naar het nieuwe station.

Het 150kV station dat nu wordt gebouwd, is ongeveer 2 sporthallen groot en wordt een compact gas geïsoleerd GIS station. Het vervangt het bestaande, verouderde, lucht geïsoleerde (AIS) station op het naastgelegen terrein. Het nieuwe hoogspanningsstation krijgt meer aansluitcapaciteit en een hogere kortsluitvastheid waarmee het op de toekomst is voorbereid. Een belangrijke mijlpaal in het versterken van het elektriciteitsnetwerk in het Rotterdamse havengebied, en cruciaal voor de energietransitie.